Schaken rekent niet op Ajax, FC Twente en PSV
"Normaal gesproken is het uit den boze dat ik er direct weer bij ben"

Schaken rekent niet op Ajax, FC Twente en PSV

05-01-2013 12:51
3

Schaken onderging vorige week een operatie aan beide liezen, waarvan hij volgens de verwachtingen zes weken moest herstellen. De dertigjarige Amsterdammer revalideert echter goed en gaat daarom mee naar Marbella.

"Maar de kans dat ik op tijd fit ben voor de wedstrijden tegen Ajax, FC Twente en PSV is, denk ik, niet zo groot", zegt Schaken in het Algemeen Dagblad. "Ook omdat je normaal gesproken na een blessure eerst een week volledig mee moet trainen voordat je kunt spelen. Normaal gesproken is het uit den boze dat ik er na de winterstop direct weer bij ben."

Cissé
De afwezigheid van Schaken is een domper voor Ronald Koeman, die ook niet kan beschikken over John Goossens (knie) en Wesley Verhoek, die vrijdag moest afhaken met een lichte spierverrekking. Sekou Cissé kampt daarnaast nog met een tegen sc Heerenveen opgelopen enkelblessure.

"Ik hoop dat ik het trainingskamp in Marbella haal", zegt Cissé, die de oefenwedstrijd tegen AGOVV sowieso moet laten schieten. Hij hoopt Ronald Koeman snel weer van dienst te kunnen zijn. "De trainer neemt alleen fitte spelers mee en dat ben ik nu niet. We hebben veel geblesseerde aanvallers, dat is erg vervelend."

Talenten
Koeman geeft ondertussen opnieuw enkele talenten de kans om zich bij de hoofdmacht te bewijzen. A-junior Lucas Woudenberg gaat sowieso mee naar Marbella, daarnaast overweegt de coach om ploeggenoot Sven van Beek ook mee te nemen. Beide talenten komen het best tot hun recht in de defensie.