FC Twente aast op uitblinker WK onder-20
"Corona is een heel gewilde speler, Twente is een serieuze optie"

FC Twente aast op uitblinker WK onder-20

01-07-2013 08:14
4

De twintigjarige Corona is een tweebenige aanvaller, die rap is op beide flanken en creatief kan zijn als 'nummer tien'. Het kleine lichtgewicht (1.65 meter, 62 kilo) geldt daarmee als een ideale opvolger van Nacer Chadli, die Twente deze zomer zeer waarschijnlijk gaat verlaten.

Corona is bij het Mexicaanse CF Monterrey in het bezit van een contract tot medio 2015. Volgens De Telegraaf mag de jongeling voor ongeveer vier miljoen euro vertrekken. De concurrentie is echter groot, zeker nu Corona na een uitstekend jeugdtoernooi in Toulon ook op het WK één van de uitblinkers is.

"Er zijn heel veel clubs geïnteresseerd"
Zaakwaarnemer Matias was afgelopen weekend als gast van Twente aanwezig bij de oefenwedstrijd tegen AZSV. "FC Twente is inderdaad geïnteresseerd, maar er zijn heel veel clubs geïnteresseerd. Corona is een heel gewilde speler", liet hij naderhand weten.

Daarmee zegt hij niets te veel. Clubs als Borussia Dortmund, Schalke 04, FC Porto, Juventus en Fiorentina worden met Corona in verband gebracht. Toch hoeft de eredivisionist nog niet te wanhopen."FC Twente is een serieuze club, die nog niet zo lang geleden Champions League speelde", weet Matias.

"FC Twente is een serieuze optie"
"Het is bovendien bekend dat de Nederlandse competitie een goede instap is voor spelers die vanuit Latijns-Amerika naar Europa komen. Veel grote spelers zijn hun carrière in Nederland begonnen. In dat opzicht is FC Twente een serieuze optie."

"De komende weken gaan we alles afwegen om de juiste beslissing te nemen voor de toekomst van Jesus en dit zullen we zeker meenemen in onze overwegingen", besluit de vertegenwoordiger in de Nederlandse ochtendkrant.