Groep H: Engeland op drempel van WK
Engelsen winnen op Wembley met 4-1

11-10-2013 22:57

Op Wembley wist Engeland in de eerste helft geen treffer te produceren. Heel anders verliep de tweede helft, aangezien Wayne Rooney al na drie minuten het net wist te vinden. Een eigen doelpunt van Branko Boskovic zorgde na ruim een uur spelen voor extra vreugde bij 'The Three Lions'.

Dejan Damjanovi? bracht Montenegro nog wel terug in de wedstrijd door de 2-1 aan te tekenen. Engeland werd in het vervolg voorzichtig uit angst voor de gelijkmaker, maar in de slotfase viel het kwartje toch de goede kant op. Andros Townsend en een benutte strafschop van Daniel Sturridge bepaalden de eindstand op 4-1.

Engeland gaat na de overwinning aan kop in Groep H met negentien punten. Mocht de ploeg van Roy Hodgson deze opdracht klaren, dan lijkt Oekraïne als nummer twee af te sluiten. Die ploeg heeft drie punten voorsprong op Montenegro en beschikt bovenal over een beduidend beter doelsaldo.