Napoli wint lastige uitwedstrijd bij Lazio
Napolitaanse ploeg wint bij SS Lazio

02-12-2013 22:58

Gonzalo Higuain nam de openingstreffer voor zijn rekening in Rome. De Argentijn verloor weliswaar zijn evenwicht bij het schot, maar had voldoende controle om de doelman van Lazio te passeren. De voorsprong hield echter maar een minuut stand. Een eigen doelpunt van Valon Behrami herstelde de verhoudingen tussen Lazio en Napoli.

Na rust sprong Napoli beter om met de hernieuwde voorsprong. Goran Pandev schoot vanuit de draai de 1-2 op het bord, waarna opnieuw Higuain voor de derde treffer zorgde. De oud-spits van Real Madrid werd diep gestuurd door Pandev en bleef in het één-tegen-één duel met de keeper koelbloedig.

Napoli wist de tiende competitiezege van het seizoen over de streep te trekken, José Callejón besliste het duel na de late tegentreffer van Balde Keita. De ploeg van Benitez komt uit op 31 punten, drie minder dan nummer twee AS Roma. Koploper Juventus staat op zes punten.