Wilmots duidelijk: Geen spelersvrouwen op WK

Wilmots duidelijk: "Geen spelersvrouwen op WK"

Gepubliceerd: vrijdag 20 december 2013 om 08:24vr 20-12-2013 om 08:24

"De spelers moeten zich in alle rust voorbereiden", zegt Wilmots tegenover de Gazet van Antwerpen. "Als de vrouwen en familie afkomen, is dat niet mogelijk, dat is gebleken in 1994 in Amerika. Toen liepen er allerlei dingen fout, vliegtuigen die gemist werden, waardoor de spelers niet wisten waar hun vrouwen zaten en ongerust werden. Dat wil ik niet meer. Iedereen blijft thuis, dat is beter. Wij gaan naar ginds om te werken. Een WK is geen vakantie, die moet je nadien nemen."

De nationale voetbalbond van België had wel het idee om een reis te organiseren voor familie van de spelers. "Ik heb meteen gezegd dat ik het geen goed idee vond. Tijdens de voorbereiding in België zal er nog tijd zijn voor de familie, daarna niet meer. De spelers zijn het trouwens gewoon om van huis te zijn. Twee, drie of vier weken, dat moet toch lukken?"

"We hebben zo hard gewerkt om er te geraken, dan moet je niet gaan klagen dat je je vrouw even niet ziet. Wie daar een probleem mee heeft, moet het me op voorhand zeggen: hij blijft thuis. Maar Ik denk dat er weinig zullen thuisblijven. Mijn vrouw mag dan ook niet afkomen, zeg je? Ze wil niet eens", zegt Wilmots met een glimlach. "Maar ze zou ook niet mogen."

Op het moment dat België echt ver weet te komen, gaat Wilmots nadenken over een uitzondering. "“Als we het lang uitzingen, zal ik bekijken wat mogelijk is, maar tot de halve finale wil ik niemand zien. Dat zouden ongeveer 20 tot 24 dagen zonder vrouw zijn, dat is toch niet zoveel, hé?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: België

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws