'Zenit smijt opnieuw met miljoenen in Portugal'
Russische club trekt duo Rodrigo en Garay aan

'Zenit smijt opnieuw met miljoenen in Portugal'

14-01-2014 15:12
1

Volgens Portugese en Russische media staat Zenit op het punt om Rodrigo en Ezequiel Garay aan te trekken. Het prijskaartje dat aan de twee hangt is fors; Zenit zou zo'n veertig miljoen euro overmaken naar Lissabon. Daar blijft het niet bij, Benfica zou daarnaast ook de bij Zenit op een zijspoor geraakte Portugese verdediger Neto bij de transfer willen betrekken.

Afgelopen maandag voerden vertegenwoordigers van beide clubs in het geheim gesprekken over de 'dubbeltransfer'. De 22-jarige Rodrigo, een aanvaller, is bij Benfica in het bezit van een contract tot de zomer van 2019. Het neefje van Bayern München-speler Thiago Alcántara speelt sinds 2010 in Portugal. Benfica nam Rodrigo, Spaans jeugdinternational, in dat jaar over van Real Madrid.

Ook Garay werd door Benfica weggeplukt uit de Spaanse hoofdstad. De Argentijnse verdediger draagt sinds 2011 het shirt van de Portugese topclub. Zijn contract in Lissabon loopt medio 2015 af. Manchester United werd al geruime tijd in verband gebracht met de international van Argentinië, maar tot een transfer kwam het niet. Eerder plukte Zenit aanvaller Hulk al weg uit de Portugese competitie. Hij kwam voor een slordige zestig miljoen euro over van FC Porto.