Camoranesi in actie voor Italië

Wereldkampioen Camoranesi kondigt afscheid aan als profvoetballer
Oud-international Italië kampt met lichamelijke ongemakken

Wereldkampioen Camoranesi kondigt afscheid aan als profvoetballer

13-02-2014 18:07

Mauro Camoranesi is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. De in Argentinië geboren international van Italië, die kampt met lichamelijke ongemakken, maakte donderdag zijn naderende afscheid wereldkundig.

"Het is frustrerend dat ik niet meer goed kan trainen. Ik ben een van die mensen die altijd willen spelen, maar momenteel lukt dat niet. Ik heb mijn beslissing genomen. Ik zal in juni afscheid nemen", aldus Camoranesi tijdens een interview met een radiostation uit Argentinië.

De oud-international van Italië stopt als speler, maar zal nog geen afscheid nemen van het voetbal. "Ik ga me richten op de functie van trainer/coach. Ik kan niet wachten op het moment dat ik daar mee kan beginnen. Ik ben een enorm bewonderaar van Marcello Lippi, hij is een echter inspiratie voor mij geweest."

Camoranesi werd in 1976 geboren in Argentinië. In 2000 kreeg hij als speler van Hellas Verona ook de Italiaanse nationaliteit. In 2003 maakte hij zijn debuut voor Italië. Drie jaar later maakte hij deel uit van de selectie die tijdens het WK in Duitsland beslag wist te leggen op de titel. Momenteel staat hij onder contract bij het Argentijnse Racing Club.