Holtby steunt Magath: Een schande als je iemand Saddam noemt
"Sommige dingen die over hem gezegd zijn, gaan te ver. Hij is geen moordenaar"

Holtby steunt Magath: "Een schande als je iemand Saddam noemt"

24-02-2014 12:08

Fulham-huurling Lewis Holtby vindt het onterecht dat de nieuwe manager Felix Magath het stempel van een tiran heeft. De Duitser staat erom bekend dat hij zijn spelers op het trainingsveld tot het uiterste drijft en soms zelfs over de kling jaagt. Dat leverde hem al bijnamen als Saddam Hussein en De Martelaar op.

Holtby vindt Magath juist meer een man die wil winnen en iemand die een beroep doet op iedereen die zijn absolute best doet, in het belang van het collectief. "Sommige dingen die over hem gezegd zijn, gaan te ver. Hij is geen moordenaar", reageerde landgenoot Holtby na de 1-1 tegen West Bromwich Albion.

"Als je hem vergelijkt met Saddam, dan is dat niet erg genereus of aardig", vervolgde de middenvelder tegen Sky Sports. "Hij heeft niemand vermoord of zo. Het is een schande als je iemand Saddam noemt. Natuurlijk traint hij hard, maar iedereen heeft zijn eigen filosofie. Hij heeft in Duitsland een aantal titels gewonnen, dat moet je respecteren."

Holtby maakt niet voor het eerst kennis met de methode-Magath. De twee werkten bij Schalke 04 al samen. Volgens Holtby heeft de harde aanpak van de trainer hem in zijn jonge jaren geleerd wat er aan de top gevraagd wordt. "Het was heel moeilijk. Voor mij was het heel belangrijk om hem als manager te hebben. Hij maakte me fysiek en mentaal hard. Als je achttien jaar bent, dan groei je snel. Dat is me tot op heden bijgebleven."