Ancelotti geeft recordinternational Casillas weer speeltijd in competitie
Real Madrid-coach gaat in laatste duels rouleren tussen doelmannen

Ancelotti geeft recordinternational Casillas weer speeltijd in competitie

03-05-2014 13:52

Iker Casillas staat in de slotfase van het seizoen weer tweemaal onder de lat in competitiewedstrijden van Real Madrid. Trainer Carlo Ancelotti gaat rouleren tussen de Spaanse recordinternational en Diego Lopez, die normaal gesproken de voorkeur krijgt in de Primera Divisíon.

"Diego Lopez zal spelen tegen Valencia en Celta de Vigo, Casillas tegen Valladolid en Espanyol", zo tekenden Spaanse media zaterdag op tijdens een persconferentie. Ancelotti maakt die keuze vanwege de Champions League-finale van later deze maand en het aankomende WK in Brazilië.

Casillas kwam dit seizoen tot dusver alleen in actie tijdens het nationale bekertoernooi en in de Champions League-wedstrijden. De afgelopen tijd keepte hij onder meer de duels met Bayern München in de halve finale van het grootste clubtoernooi van Europa.

De Spaanse titelstrijd is nog niet beslist. Atlético Madrid is momenteel koploper, Real Madrid heeft drie verliespunten meer. FC Barcelona heeft één verliespunt meer dan De Koninklijke. De Catalanen komen zaterdag in actie, terwijl voor de twee clubs uit Madrid op zondag een competitiewedstrijd op het programma staat.