De Boer zoekt naar nieuwe routinier: Zulke spelers vind je niet zomaar
"Belangrijk voor deze groep dat er ervaren speler bijkomt, mits die echt toegevoegde waarde heeft"

De Boer zoekt naar nieuwe routinier: "Zulke spelers vind je niet zomaar"

06-05-2014 11:40
23

Ajax-trainer Frank de Boer houdt zijn ogen en oren open om een routinier met toegevoegde waarde voor de club te vinden. Na het vertrek van Christian Poulsen blijven er weinig spelers met ervaring over.

"Ik denk wel dat het belangrijk is voor deze groep dat er een ervaren speler bijkomt, mits die echt een toegevoegde waarde heeft", zegt De Boer tegen Ajax Life. Poulsen maakte recent bekend dat hij na twee jaar vertrekt en dan blijven Kenneth Vermeer, Niklas Moisander (beide 28 jaar), Lasse Schöne (27), Jasper Cillessen en Siem de Jong (beide 25) over als spelers met significante ervaring.

"Het is altijd lastig. We hebben André Ooijer gehad, daarna Poulsen. Zulke spelers vind je niet zomaar", vervolgt De Boer. "Daar moet je toevallig tegenaan lopen, dat geluk hadden we met Poulsen. Het waren fantastische profs, ook nog heel fit. Dan weet je dat je op ze kunt bouwen. Daar zijn er niet veel van."

De Boer stelt wel eisen aan de eventuele komst van een routinier. "We gaan niet alleen een oudje halen die alleen maar op de bank kan zitten om belangrijk te zijn in de kleedkamer. Dat kan niet onze bedoeling zijn", stelt de trainer. De namen van oud-Ajacieden John Heitinga en Rafael van der Vaart doen al de rondte, maar concreet is er nog niets.