'Barça overwoog transferrecord te breken met verkoop Messi'
Catalaanse topclub wilde mogelijk 250 miljoen euro cashen

'Barça overwoog transferrecord te breken met verkoop Messi'

08-05-2014 18:22
4

FC Barcelona heeft overwogen Lionel Messi te verkopen indien een geïnteresseerde club 250 miljoen euro wilde neerleggen. Daarbij zou tien procent van de transfersom naar de hoofdrolspeler zijn gegaan.

AS baseert zich daarbij op een email aan het adres van Jorge Messi, de vader en zaakwaarnemer van de sterspeler van Barça. Volgens de Spaanse sportkrant zal Barça het bericht ontkennen, maar is hier wel degelijk sprake van geweest op het moment dat de contractonderhandelingen spaak dreigden te lopen. Intern zou enige weerstand zijn ontstaan door de moeizame fases die de aanvaller dit seizoen doormaakten.

Wedden

Meer odds

Clubs als Chelsea, Manchester City en Paris Saint-Germain werden evenals aartsrivaal Real Madrid genoemd. Messi zelf ligt niet wakker van de speculaties aan zijn adres. "Er is afgelopen seizoen veel over mij gezegd en geschreven. Daarbij zat veel onzin, eigenlijk gaat het zelfs om leugens. Maar ik voel me goed."

Messi heeft dankzij recente ontwikkelingen nog steeds vertrouwen in de Spaanse titelstrijd. "In verhouding tot de voorgaande weken staan we in een betere positie. We hebben een kans om La Liga te winnen en nu is het aan ons om dat te realiseren. We moeten dit moment aangrijpen en niet laten wegglippen."