Spaanse subtopper neemt voorbeeld aan kampioen: We gaan meedoen
"De kans dat we het beter gaan doen is groot, heel groot"

Spaanse subtopper neemt voorbeeld aan kampioen: "We gaan meedoen"

18-05-2014 15:02

Atlético Madrid doorbrak dit weekend de hegemonie van FC Barcelona en Real Madrid, tot blijdschap van Juan Pizzi. De coach van Valencia put moed uit de landstitel van Los Colchoneros.

Valencia heeft een wisselvallig seizoen achter de rug en sloot zaterdag af met een 2-1 zege op Celta de Vigo, waarmee de achtste plek werd veiliggesteld. Na de zomer wordt echter de jacht op de koppositie geopend, stelt Pizzi. "De kans dat we het beter gaan doen is groot, heel groot", belooft de trainer aan de supporters van Valencia.

"De marges tussen middenmoters, subtoppers en topclubs zijn dit seizoen kleiner geworden. Het doel is om volgend seizoen goed te starten en vanaf het begin mee te doen met de Grote Drie van het Spaanse voetbal (Barça, Real en Atlético, red.). Ik geloof daarin."

Valencia kreeg een extra steuntje in de rug van Peter Lim, de steenrijke zakenman uit Singapore die de club deze week overnam. Pizzi: "De spelers zijn op de hoogte gebracht van de komst van Lim. De club mag echt van geluk spreken. Iedereen is dolblij met wat extra financiële armslag."