Roda schrapt naam: 'Het ene moment in beeld bij drie clubs, het andere heb je niets'
Oud-trainer wordt niet de nieuwe coach van Roda JC: "Financieel te ver uit elkaar"

Roda schrapt naam: 'Het ene moment in beeld bij drie clubs, het andere heb je niets'

28-05-2014 10:54
16

Roda JC Kerkrade gaat niet opnieuw in zee met Harm van Veldhoven. Dagblad De Limburger meldt woensdag dat de clubleiding de voormalig trainer heeft laten weten dat hij niet de nieuwe hoofdcoach van de degradant wordt.

Van Veldhoven laat in een reactie weten dat het verschil tussen vraag en aanbod op financieel gebied onoverbrugbaar was. Dinsdag zaten beide partijen met elkaar om tafel. Van Veldhoven was daarnaast in beeld bij het Belgische Waasland-Beveren. De trainer beloofde die club deze week een beslissing te nemen, dus haast was geboden. Roda JC heeft Van Veldhoven woensdag laten weten dat hij niet de nieuwe trainer van de club wordt. Waasland-Beveren vond inmiddels in Ronny Van Geneugden een nieuwe coach, weet de krant.

"Roda heeft woensdagochtend aangegeven dat we financieel te ver uit elkaar liggen", aldus Van Veldhoven tegenover De Limburger. Ook VVV-Venlo besloot eerder niet met de coach in zee te gaan, ook daar speelden financiën een doorslaggevende rol. "Het ene moment ben je in beeld bij drie clubs, het andere heb je niets", zegt Van Veldhoven. Volgens de krant is René Trost, voormalig trainer van VVV, de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Jon Dahl Tomasson op te volgen in Kerkrade.