Transfer is rond: Ajax neemt razendsnel afscheid van trouwe aanvoerder

Transfer is rond: Ajax neemt razendsnel afscheid van trouwe aanvoerder

Gepubliceerd: dinsdag 1 juli 2014 om 23:50di 01-07-2014 om 23:50

De transfer van Siem de Jong naar Newcastle United is razendsnel afgerond. De aanvallende middenvelder verlaat Ajax per direct en tekent in Engeland een contract voor zes jaar.

Ajax en Newcastle United hebben de transfer van De Jong dinsdagavond bevestigd. Het gerucht over een vermeende overgang van de aanvoerder van de Amsterdammers dook dinsdagavond plots op, enkele uren is de overgang al rond. Onduidelijk is welk bedrag met de transfer is gemoeid.

De 25-jarige De Jong speelde al sinds de B-junioren voor Ajax, waarmee hij vier keer landskampioen werd en de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won. Hij speelde uiteindelijk 168 competitiewedstrijden voor de eredivisionist, waarin hij 58 keer scoorde. 

Bij Ajax wilde niemand een transfer van De Jong in de weg staan. "Deze transfer naar de Premier League is Siem van harte gegund", zegt directeur Marc Overmars. "Hij speelde meerdere jaren in onze jeugdopleiding en daarna ruim zes jaar in het eerste elftal, waarin hij zeer succesvol is geweest. Al met al is hij een schoolvoorbeeld van hoe wij het bij Ajax voor ogen hebben met onze talenten. Wij wensen hem heel veel succes."

Newcastle United is bijzonder tevreden met de komst van het broertje van Luuk de Jong, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor de Magpies speelde. "We zijn absoluut dolblij", aldus manager Alan Pardew. "Dit is een big signing. De Jong geeft ons de intelligentie in de voorhoede waardoor we tot kansen kunnen komen. Dat misten we in de slotfase van het afgelopen seizoen een beetje."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws