Cocu kijkt niet raar op van prestaties Oost-Europese clubs: Staan niet stil
"Buiten de ontwikkeling van het spel groeien ook de mogelijkheden bij een aantal clubs"

Cocu kijkt niet raar op van prestaties Oost-Europese clubs: "Staan niet stil"

21-08-2014 07:11
4

PSV speelt donderdagavond het eerste van de twee duels met FC Shakhter Soligorsk. Voor onderschatting is geen ruimte bij de Eindhovenaren. De laatste jaren ging het te vaak mis tegen een club uit Oost-Europa, daarom neemt PSV het duel met de Wit-Russische club uiterst serieus.

In de groepsfase van de Europa League ging het voor PSV niet goed in een poule met Ludogorets (Bulgarije), Dinamo Zagreb (Kroatië) en FC Chornomorets Odessa (Oekraïne). Eerder ging het al mis tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne). Trainer Phillip Cocu ziet het zonder verbazing aan. "Het voetbal in die landen staat niet stil", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Buiten de ontwikkeling van het spel groeien ook de mogelijkheden bij een aantal clubs, bijvoorbeeld door een rijke eigenaar", vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. "Zo dienen er zich steeds meer clubs aan die voor ons misschien niet zo bekend zijn, maar wel veel kwaliteit in huis hebben."

Aanvoerder Georginio Wijnaldum ziet een trend in het voetbal, zowel Europees als in eigen land. "Je ziet dat de mindere clubs beter worden en steeds moeilijker zijn te verslaan. Ook in de Eredivisie." PSV speelt donderdagavond om kwart voor zeven in het eigen huis tegen FC Shakhter Soligorsk, een week later volgt de return.