FC Groningen akkoord met Sparta over transfer groot talent
Noorderlingen halen binnenkort twintigjarige Mahi in huis

FC Groningen akkoord met Sparta over transfer groot talent

21-08-2014 10:47
6

FC Groningen en Sparta Rotterdam hebben een akkoord bereikt over een transfer van Mimoun Mahi. De twintigjarige aanvaller moet zelf nog met de eredivisionist tot overeenstemming komen en ook nog een medische keuring ondergaan.

Beide clubs melden donderdagochtend dat zij het eens zijn over een verhuizing van Mahi van Rotterdam naar Groningen. De noorderlingen verwachten de komende dagen tot een definitieve transfer te kunnen komen, waarna hij gepresenteerd zal worden als nieuwste aanwinst. Mahi zit daardoor niet bij de selectie van Sparta voor de wedstrijd tegen MVV.

Mahi debuteerde in het seizoen 2012/13 voor Sparta Rotterdam. De aanvaller moest het vooral doen met invalbeurten, maar in de nacompetitie stond hij eindelijk eens in de basis. De voormalig jeugdinternational van Oranje -19 speelde in totaal 41 duels, waarvan negentien vanaf de aftrap. Daarin scoorde Mahi zeven keer. Het aantal optredens had een stuk hoger kunnen zijn, als hij niet vier maanden was uitgeschakeld met een knieblessure.

Na zijn revalidatie blonk Mahi dikwijls uit in het shirt van Sparta, dat met een transfer naar Groningen opnieuw een groeibriljant aflevert aan een Eredivisie-club. Ajax bekeek de talentvolle linksbuiten afgelopen voorjaar ook, maar Mahi koos voor een basisplaats bij Sparta in plaats van een plek in de selectie van Jong Ajax.

FC Groningen meldde donderdag ook al dat Género Zeefuik de club gaat verlaten. De spits vertrekt op korte termijn naar promovendus Willem II.