Groep B: Bale eist hoofdrol op bij moeizame overwinning Wales
Sterspeler maakt beide doelpunten

09-09-2014 22:40

Gareth Bale heeft zijn land Wales dinsdag behoedt voor smadelijk puntenverlies in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. De man van honderd miljoen van Real Madrid boog in eigen persoon een 1-0-achterstand om in de overwinning (2-1) voor de Welshmen.

Andorra had lang zicht op het eerst punt ooit in de historie van de kwalificaties voor het EK voetbal. De gastheren kwamen al na 6 minuten op voorsprong via een benutte strafschop na zes minuten van aanvoerder Ildefons Lima. Bale liet zestien minuten later zijn klasse zien door de 1-1 aan te laten tekenen.

De vedette van Real zorgde vlak voor tijd voor de winnende. Schrale troost voor Andorra was dat de 1-0 de allereerste voorsprong voor het land in een kwalificatieduel ooit betekende.

Bosnië-Herzegovina - Cyprus 1-2
Met Edin Dzeko en Vedad Ibisevic in de gelederen nam Bosnië-Herzegovina de leiding ten koste van Cyprus. Laatstgenoemde kopte de 1-0 op het bord, maar na negentig minuten stonden de bezoekers met de handen in de lucht. Het werd 1-2.

Na de openingstreffer van Ibisevic maakte Cyprus tegen de verhoudingen in de gelijkmaker. Na 73 minuten eiste hij ook de rol van matchwinnaar op. Miralem Pjanic kreeg in de slotminuut nog een kans op een gelijkspel, maar hij faalde vanaf elf meter.