'BVB' wil zich meten aan Arsenal: Ze speelden hier vorig seizoen erg defensief

'BVB' wil zich meten aan Arsenal: "Ze speelden hier vorig seizoen erg defensief"

Gepubliceerd: maandag 15 september 2014 om 22:08ma 15-09-2014 om 22:08

Jürgen Klopp realiseert zich dat Borussia Dortmund dinsdagavond direct top moet zijn om de Champions League succesvol te beginnen. Volgens de trainer is opponent Arsenal de voorbije maanden duidelijk sterker geworden.

"Arsenal heeft nieuwe spelers in de selectie, zoals Alexis Sánchez, en bij onze voorgaande ontmoetingen waren spelers als Jack Wilshere en Aaron Ramsey geblesseerd. Nu ontbreekt Olivier Giroud, maar je ziet voldoende alternatieven in de ploeg van Arsenal. Ze speelden hier vorig seizoen erg defensief, maar je moet concluderen dat we de Champions League tegen een uitstekend team beginnen", vertelde Klopp maandag.

"Arsenal is een loodzware tegenstanders en zeker na hun geweldige zomertransfers. Ik zie stabiliteit en de speelwijze die Arsène Wenger graag wil toepassen", aldus Klopp, die Shinji Kagawa na een uitstap bij Manchester United weer inzetbaarheid heeft. "Ik was verrast door zijn terugkeer op de transfermarkt."

Klopp vervolgde: "Zijn eerste seizoen bij Manchester United was de laatste van Sir Alex Ferguson, dus dat is niet de periode om spelers te ontwikkelen. Het draait dan alleen om resultaten en prijzen, net zoals het eerste jaar onder de nieuwe coach om de resultaten draait. En nu kwam er weer een andere trainer. Voor ons was dat de kans om Kagawa terug te halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws