Ontkennende Celtic-aanvaller 'zwaar' bestraft wegens racistische uitlatingen

Ontkennende Celtic-aanvaller 'zwaar' bestraft wegens racistische uitlatingen

Gepubliceerd: donderdag 30 oktober 2014 om 19:48do 30-10-2014 om 19:48

Aleksander Tonev is voor zeven wedstrijden geschorst vanwege racistisch gedrag. Dat heeft de Schotse voetbalbond donderdag bekendgemaakt. De Bulgaarse aanvaller van Celtic zou zich hebben misdragen tegenover Aberdeen-verdediger Shay Logan in een competitiewedstrijd in september.

Celtic meldde in beroep te gaan omdat de Bulgaarse international ontkent de woorden te hebben gezegd die hem de straf opleverden. Volgens de bond is bewezen dat Tonev 'zich excessief heeft misdragen door het gebruik van agressief en beledigend taalgebruik van racistische aard'.

De 24-jarige Tonev maakte in de zomer van 2014 de overstap van Aston Villa naar zijn huidige werkgever. In Schotland speelde hij vier competitiewedstrijden waarin hij het net niet wist te vinden. Eerder kwam hij uit voor Lech Poznan, CSKA Sofia en OFC Sliven 2000. In de Engelse Premier League kwam hij tot zeventien wedstrijden, waarvan zes als basisspeler. Ook bij Aston Villa wist hij in competitieverband geen treffers te produceren.

Plaats een reactie

donderdag 30 oktober 2014 om 20:07
Nou VP,
als je deze bericht plaatst dan doe je dat ook omdat je tegen Racisme bent.. Waarom mogen hier dan mensen ongestraft racistische uitlatingen uiten? Weis78 bijvb die
met het N-woord racistische uitlatingen deed en gister ook weer, Maar niks word er tegen gedaan.. Als je tegen Racisme bent ban dan ook Racisme van jullie site !!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws