Roda baalt van KNVB-besluit: Je zou kunnen zeggen dat we zijn genaaid
Voetbalbond is vooral opgelucht na lastige materie

Roda baalt van KNVB-besluit: "Je zou kunnen zeggen dat we zijn genaaid"

03-12-2014 17:34
4

De competitietopper tussen PSV en Feyenoord zal op 17 december worden afgewerkt. Als gevolg daarvan is de bekerwedstrijd van de Eindhovenaren tegen Roda JC Kerkrade verplaatst naar 20 januari. Een domper voor de Limburgse club.

De club uit Kerkrade claimt volledig te zijn gepasseerd bij de besluitvorming. "Je zou kunnen zeggen dat we zijn genaaid", zegt woordvoerder Rob Goossens tegenover BNR. Operationeel directeur Gijs de Jong van de voetbalbond begrijpt deze gevoelens. "We beseffen dat Roda en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril - PSV. We hebben er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien."

"Wij zijn vanwege het sportieve belang tevreden met deze oplossing", voegt De Jong toe. "De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Mede met dank aan de constructieve houding van de NS en de gemeente Kerkrade kunnen ook supporters van Feyenoord naar de topper tegen PSV."