Messi zet Ronaldo weer in zijn schaduw met fraaie hattrick tegen stadgenoot
Argentijn weer uitstekend op dreef

Messi zet Ronaldo weer in zijn schaduw met fraaie hattrick tegen stadgenoot

07-12-2014 18:49
8

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo geven elkaar geen duimbreed toe. Net als de Portugees zaterdag, maakte de Argentijn een hattrick voor FC Barcelona, waardoor de Catalanen met 5-1 wonnen van Espanyol.

Met de drieklapper hield Messi zijn ploeg in het spoor van koploper Real Madrid. Sergio Garcia bracht stadgenoot Espanyol nog wel op voorsprong. Gerard Piqué tekende na twee treffers van Messi voor de derde treffer van Barcelona.

De voor Luis Suarez ingevallen Pedro zorgde voor 4-1, waarna de Argentijnse superster voor het slotakkoord mocht zorgen. Het was voor Messi alweer zijn derde hattrick in zijn laatste vier optredens.

Real Madrid won zaterdag al van Celta de Vigo (3-0). Cristiano Ronaldo maakte alle doelpunten en mocht zijn 23e hattrick in de Primera División vieren. Real Madrid houdt een voorsprong van twee punten op Barcelona.

Atletico Madrid blijft de koploper uit de eigen stad op vier punten volgen. De regerend kampioen, op dit moment derde op de ranglijst, versloeg Elche (2-0) dankzij treffers van José María Giménez en Mario Mandzukic.