Cocu: Om dat soort ploegen te verslaan moeten we nog een stapje zetten blijkt nu
PSV-trainer ziet elftal in slotfase onnodige tegentreffer slikken

Cocu: "Om dat soort ploegen te verslaan moeten we nog een stapje zetten blijkt nu"

11-12-2014 21:49
14

Phillip Cocu baalt nadrukkelijk van de Europa League-nederlaag tegen Dinamo Moskou. PSV leek af te stevenen op een prima gelijkspel, maar net als in Rusland werd op de valreep alsnog een nederlaag geïncasseerd: 0-1.

"Zeventig minuten lang hadden we de wedstrijd in handen. Daar hadden we onszelf voor moeten belonen", sprak Cocu na afloop op de persconferentie. "Ik vond niet dat we de mindere waren. We hadden de wedstrijd in handen en controleerden het duel. We kregen ook een aantal behoorlijk kansen. Tegen dit soort tegenstanders moet je goed met die kansen om kunnen gaan."

"In de slotfase kon de goal aan twee kanten vallen. De linies stonden op dat moment te ver uit elkaar. Dat het uiteindelijk voor ons verkeerd uitpakt, geeft een teleurstellend gevoel. Als we na de winterstop verder willen komen, krijg je ook tegenstanders als Dinamo Moskou. Om dat soort ploegen te verslaan moeten we nog een stapje zetten blijkt nu", vond de oefenmeester.

Cherchesov
Cocu benadrukte 'de hele selectie' nodig te hebben en daarom gekozen te hebben voor andere spelers. Zijn collega Stanislav Cherchesov deed eveneens geen beroep op zijn sterkste elftal, maar hij mocht wel juichen. "Uiteraard zijn we blij dat we uiteindelijk aan het langste eind trekken. De 0-1 van Ionov was een mooie treffer die bijdraagt aan een mooi resultaat. We kunnen daarom met een goed gevoel aan de winterstop beginnen."