'Liverpool mengt zich serieus in strijd om gewilde Madrileen van 32 miljoen'
Middenvelder bovenaan het lijstje van Liverpool

'Liverpool mengt zich serieus in strijd om gewilde Madrileen van 32 miljoen'

26-02-2015 14:30
4

De kans is groot dat Asier Illarramendi bezig is aan zijn laatste maanden bij Real Madrid. Liverpool jaagt met twee Baskische clubs op de handtekening van de middenvelder.

Real Madrid moest het de afgelopen maanden stellen zonder Luka Modric, maar ook bij afwezigheid van de Kroaat wist Illarramendi zich niet in het team te spelen. Een transfer in de zomer lijkt daardoor de beste optie, zeker omdat met Lucas Silva in de winter nog eens een extra middenvelder naar de Spaanse hoofdstad kwam.

De Spaanse krant El Confidencial meldt donderdag dat Liverpool zich serieus in de strijd om Illarramendi heeft gemengd. Ook Athletic Bilbao en Real Sociedad zijn kandidaat, maar de interesse van de twee Baskische clubs was al een tijdje bekend. Sociedad verkocht Illarramendi ruim anderhalf jaar geleden voor 32 miljoen euro aan Real Madrid.

De controlerende middenvelder (24) heeft een voorkeur voor een terugkeer naar zijn geliefde Baskenland, maar kan over de streep worden getrokken als Liverpool zich kwalificeert voor de Champions League. Xabi Alonso, oud-speler van Liverpool en Real Madrid, zou Illarramendi een positief hebben gegeven over de huidige nummer zes van Engeland.