Noodlot slaat weer toe, Bayern München en speler met handen in het haar
"Ik blijf positief en ik zal weer terugkomen"

Noodlot slaat weer toe, Bayern München en speler met handen in het haar

23-04-2015 17:34
1

Holger Badstuber zal zich de komende maanden weer geen voetballer voelen. De verdediger van Bayern München staat weer enkele maanden aan de kant door een blessure. Het is een nieuw tegenslag voor de 26-jarige Duitser, die de afgelopen jaren enkele zware blessures moest verwerken.

Dinsdagavond was voor Bayern München een feestavond. De ploeg van trainer Pep Guardiola versloeg FC Porto met 6-1 en poetste zo een eerdere 3-1 nederlaag weg, zo bereikte het de halve finale van de Champions League. Voor Badstuber eindigde de avond echter in mineur. In het duel is een spier in een van zijn hamstrings afgescheurd.

De international gaat naar Amerika, waar hij in de komende dagen geopereerd zal worden. In een statement maakt Bayern München bekend dat men verwacht dat de centrale verdediger drie tot vier maanden aan de kant zal staan. "Natuurlijk ben ik op dit moment enorm teleurgesteld, maar ik blijf ondanks alles optimistisch en zal volledig gezond terugkeren."

Badstuber raakte begin december 2012 geblesseerd en stond toen anderhalf jaar aan de kant met een kruisbandblessure. Dit seizoen maakte hij zijn rentree. In de derde Bundesliga-wedstrijd sloeg het noodlot echter ook toe, een hamstringblessure hield hem toen ook vier maanden aan de kant. Voor Bayern München is het de volgende speler die afhaakt, ook David Alaba, Mehdi Benatia, Javi Martínez, Franck Ribéry, Arjen Robben en Bastian Schweinsteiger zijn momenteel aan het revalideren.