'Zuid-Afrikaanse sterspeler wekt interesse van noordelijke eredivisionisten'
Heerenveen en Groningen in de markt voor spits

'Zuid-Afrikaanse sterspeler wekt interesse van noordelijke eredivisionisten'

19-05-2015 11:37

SC Heerenveen en FC Groningen zijn één van de vele geïnteresseerde clubs in aanvaller Nyasha Mushekwi van het Zweedse Djurgardens IF. De Zuid-Afrikaan scoorde dit seizoen al tien goals in negen wedstrijden voor de koploper van de Allsvenskan.

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet is er een hevige strijd losgebarsten om de handtekening van de 27-jarige spits. Naast de twee Nederlandse clubs zouden ook Hamburger SV, FC Augsburg, 1. FC Nürnberg en Leicester City interesse hebben in de aanvaller. Djurgardens zelf wil Mushekwi het liefst niet kwijt en wil er alles aan doen om de huurling van Mamelodi Sundowns te behouden.

De Zweden hoeven nu nog maar vijftien procent van het salaris te betalen van de aanvaller. Maar als hij langer dan zes maanden in het Scandinavische land verblijft, dan kost het Djurgardens veel meer om hem te behouden. Maar dat weerstaat Bosse Andersson, een grote sponsor van de club, er niet van om te proberen Mushekwi te verleiden voor een langer verblijf.

"We hebben een plan en gaan het proberen", zegt hij tegen Aftonbladet. De speler zelf wil in Zweden blijven. "Ik heb het prima naar mijn zin en we hebben een goed team dat ver kan komen. Hier ben ik gelukkig."