Heerenveen steekt 850.000 euro in zak: 'Feyenoorder blijft in beeld'
"Dat gaan we bekijken"

Heerenveen steekt 850.000 euro in zak: 'Feyenoorder blijft in beeld'

23-06-2015 18:04
5

SC Heerenveen raakte Kristoffer Nordfeldt liever niet kwijt, maar de zak met geld van Swansea City was onweerstaanbaar. Dat erkent Hans Vonk maandag.

"Dit is geen verrassing, het zat er al een tijdje aan te komen", reageert de technisch directeur tegenover Voetbal International op het definitieve vertrek van Nordfeldt naar Swansea. "We gunnen Kristoffer deze stap ook van harte."

Het sportieve aspect verloor het in Friesland van het economische aspect. "Hij had nog een contract voor een jaar. Dan is het de vraag of je een goede keeper wil houden of dat je gaat voor de economie van de club. In dit geval hebben we gekozen voor het laatste, tot tevredenheid van alle partijen."

Heerenveen houdt naar verluidt 850.000 euro over aan de deal met Swansea. De transfersom wordt in eerste instantie niet gestoken in een nieuwe doelman. Dwight Lodeweges, trainer van de Friese club, heeft met Viktor Noring, Marten de Fockert en Wieger Sietsma drie smaken.

"Noring heeft een ongelukkig jaar achter de rug en we hebben ook gezegd dat hij weg mag. Maar hij begint de voorbereiding gewoon bij ons. We gaan kijken of we nog een andere keeper nodig hebben", aldus Vonk, die in dat geval denkt aan de bij Feyenoord vertrekkende Erwin Mulder.