In het kort: Go Ahead wint met 18-0, weer duel FC Utrecht verboden

In het kort: Go Ahead wint met 18-0, weer duel FC Utrecht verboden

24-06-2015 23:04
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Go Ahead scoort achttien keer
Go Ahead Eagles heeft in aanloop naar het Europa League-duel met Ferencváros vertrouwen getankt. De oefenwedstrijd tegen SV Terwolde werd woensdagavond met 18-0 gewonnen. Bij rust stond het 8-0 voor de Deventenaren. Op 2 juli speelt Go Ahead de eerste wedstrijd tegen Ferencváros in de eerste voorronde van de Europa League. Een week later is de return in Hongarije.

Transfer Huth
Leicester City heeft zich versterkt met Robert Huth. De oud-speler van Chelsea was de tweede seizoenshelft van het voorbije seizoen al actief voor de Premier League-club. Leicester neemt de Duitser over van Stoke City. Hij tekent een driejarig contract bij de club die vorig seizoen door een indrukwekkende eindsprint aan degradatie ontsnapte.

Pech voor FC Utrecht
FC Utrecht zou in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 10 juli in Tegelen tegen RSC Anderlecht spelen, maar dat oefenduel is van de baan. De wedstrijd is door de burgemeester van Venlo verboden. Tegelen valt onder de gemeente Venlo. Aanleiding voor het verbod is de dreiging van ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen, aldus het Algemeen Dagblad. Eerder werd al een oefenwedstrijd van FC Utrecht tegen Derby County verboden.

Weer een Grim bij Almere City
Almere City FC heeft Mike Grim, zoon van Fred Grim, vastgelegd als doelman. Hij komt over van Jong Ajax. De transfer is opmerkelijk, daar vader Fred deze week zijn vertrek bij de Jupiler League-club bekendmaakte. Hij wordt bondscoach van Jong Oranje. Maarten Stekelenburg, niet te verwarren met de doelman, is de opvolger van Fred Grim bij Almere.

Schalke doet zaken
Schalke 04 heeft zich met de Braziliaan Junior Caicara versterkt. De rechtsback komt over van Ludogorets Razgrad en kost de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar 4,5 miljoen euro. In Gelsenkirchen moet Caicara de concurrentie aangaan met de Japanner Atsuto Uchida. Eerder legde Schalke Johannes Geis (FSV Mainz) al vast voor komend seizoen.

Johannsson opgeroepen
Het is nog de vraag of Aron Johannsson op tijd beschikbaar is voor de eerste Europa League-wedstrijd van AZ. De Amerikaanse spits is namelijk opgeroepen door bondscoach Jürgen Klinsmann voor de Gold Cup. Het landentoernooi eindigt pas op 26 juli. De eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League staat gepland op 30 juli. Als de Verenigde Staten klaar is op het toernooi, meldt Johannsson zich meteen weer in Alkmaar, zo staat te lezen op de website van de club.

Gemeente matst NEC
NEC Nijmegen heeft met de gemeente afgesproken dat de openstaande huurschuld van het stadion binnen 28 jaar afbetaald moet zijn. De promovendus is de gemeente nog een bedrag verschuldigd van ongeveer 700.000 euro, dat schrijft De Gelderlander. Naast de huur moet er ook nog rente worden betaald gedurende de looptijd van de aflossing.

Amerikaan voor Almere City
Almere City heeft in Travis Brent een nieuwe speler gehaald. De verdediger komt transfervrij over van Heracles Almelo. De 23-jarige Amerikaan liep al stage bij de club uit Flevoland. Heracles raakt naast Brent nog een speler kwijt. Doelman Michael Brouwer vertrekt naar zaterdagtopklasser Spakenburg. Hij was afgelopen seizoen vierde doelman in Almelo, achter Bram Castro, Dennis Telgenkamp en Renze Fij.

Promovendus raakt verdediger kwijt
FC Eindhoven heeft bij De Graafschap Milan Massop opgehaald. De linksbenige verdediger, die zowel op de linkerkant als in het centrum kan spelen, komt volgens het Eindhovens Dagblad transfervrij over van de Doetinchemse promovendus. Afgelopen seizoen kwam de 21-jarige Massop nauwelijks in actie voor De Graafschap wegens blessures. In totaal speelde hij in drie seizoenen 45 duels voor de Superboeren.

Brands verkocht al voor honderd miljoen bij PSV
Om het feit te 'vieren' dat Marcel Brands deze maand vijf jaar in dienst is bij PSV als technisch manager, analyseerde het Eindhovens Dagblad de aan- en verkopen van Brands. Het dagblad kwam tot de conclusie dat hij de afgelopen jaren voor meer dan honderd miljoen euro spelers verkocht. Daartegenover staat dat Brands zestig miljoen uitgaf aan nieuwe spelers.

Van Wonderen naar FC Den Bosch
FC Den Bosch heeft Edward van Wonderen aangesteld als algemeen directeur, zo meldt de Brabantse club op de website. Van Wonderen (49) was tot oktober 2014 in diezelfde functie actief bij PEC Zwolle. De broer van oud-voetballer Kees van Wonderen stapte op vanwege een verschil in inzicht. Zijn broer Kees vertrok afgelopen seizoen uit eigen beweging bij FC Twente.

Promotie voor Nederlander bij Liverpool
De Nederlandse trainer Pepijn Lijnders heeft bij Liverpool promotie gekregen. Hij trainde afgelopen seizoen de Onder 16 van de Engelse club en wordt volgens The Daily Mail komend seizoen aan de technische staf van hoofdtrainer Brendan Rodgers toegevoegd. Lijnders kwam vorig jaar zomer over van FC Porto.

Belgische beker wordt Croky Cup
De Belgische beker heet voortaan de Croky Cup. Het chipsmerk wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe sponsor van het bekertoernooi. De komende drie jaar blijft het bedrijf verbonden als naampartner. Croky viert in 2016 zijn vijftigste verjaardag en wil de naamsbekendheid van de chips nog eens een extra boost geven.

Bergkamp naar Sparta
Sparta Rotterdam heeft zich verzekerd van de diensten van Roland Bergkamp. De oud-spits van Excelsior tekent op Het Kasteel een contract voor twee seizoenen. Bergkamp, geen familie van Dennis, komt transfervrij over FC Emmen, waar hij in de afgelopen twee seizoenen 26 keer scoorde. "Ik ben trots dat ik vanaf dit seizoen in het rood-witte shirt op Het Kasteel mag gaan voetballen", laat Bergkamp in een reactie weten op de website van Sparta.

Familieproblemen voor Cavani
Voor Edinson Cavani is de Copa America misschien al tot een vroegtijdig einde gekomen. De spits van Paris Saint-Germain is teruggevlogen naar zijn vaderland Uruguay omdat zijn vader betrokken is geweest bij een ongeval met dodelijke afloop. Cavani's vader is gearresteerd en de aanvaller wil graag zijn familie bijstaan terwijl het onderzoek loopt. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Reijners is trots op Leeuwinnen
Roger Reijners, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, is trots op zijn ploeg. Ondanks de uitschakeling op het WK in de achtste finales tegen Japan. "Er is teleurstelling, maar ik ben ook trots op de ploeg. We hadden nauwkeuriger moeten zijn in de eindfase. De tweede helft was beter dan de eerste. Ook na de 2-0 nog, dat was goed om te zien. Ik ben trots dat we toch dit konden brengen tegen de wereldkampioen", zei de bondscoach tegenover de NOS. Japan was uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Oranje-dames.

De Camargo keert terug bij Genk
Racing Genk krijgt de komende twee seizoenen de beschikking over Igor De Camargo. De club bereikte dinsdag een akkoord met zowel de speler als Standard Luik. Woensdag dient de aanvaller nog wel de medische keuring te doorstaan, meldt de club via de officiële kanalen. Vervolgens zal De Camargo officieel worden gepresenteerd bij Racing Genk, waar hij tussen 2001 en 2004 ook al speelde.