Update: Trainer bevestigt transfer: Spelen voor United is een droom voor hem
Coach United wil achterin sterker worden

Update: Trainer bevestigt transfer: "Spelen voor United is een droom voor hem"

08-07-2015 23:25
3

Manchester United weet waar het zich de komende weken moet versterken: in de verdediging. De club van manager Louis van Gaal heeft de eerste verdedigende versterking bijna binnen.

Volgens diverse media in Italië en Engeland wordt Matteo Darmian de eerste defensieve versterking deze zomer. De verdediger van Torino moet achttien miljoen euro kosten. United wil voorlopig niet verder gaan dan zestien miljoen plus bonussen, waardoor het totaal uiteindelijk kan oplopen naar achttien miljoen.

Sky Italia verwacht echter dat de clubs er deze week nog definitief uitkomen, waarna de dertienvoudig international van Italië de overstap kan maken en mee kan op trainingskamp naar de Verenigde Staten. De 25-jarige verdediger heeft eerder al laten doorschemeren graag onder Van Gaal te willen werken. Napoli, Internazionale, AC Milan en Bayern München zijn al met hem in verband gebracht.

Na Memphis Depay kan Darmin de tweede versterking worden van United deze zomer. Ook over de komst van Sergio Ramos wordt nog gesproken. De komst van Darmin zou een opsteker voor Van Gaal zijn. Hij is op zoek naar een speler die rechts in de defensie uit de voeten kan omdat de Braziliaan Rafael in zijn ogen niet voldoet.

Update 23:25: Torino-trainer Giampiero Ventura bevestigt dat Darmian op het punt staat om een contract te signeren in Manchester. De transfer van de Italiaanse back wordt vrijdag waarschijnlijk afgerond. "Het klopt, Darmian gaat in de Champions League spelen met United", aldus de oefenmeester. "Hij verdient een topclub en hij wil al jaren in de Champions League uitkomen. Een club als United is een droom voor hem."