'Spaanse concurrentie voor Clasie: Koeman heeft Chelsea-miskoop bijna binnen'
Speler wordt woensdag medisch gekeurd

'Spaanse concurrentie voor Clasie: Koeman heeft Chelsea-miskoop bijna binnen'

12-08-2015 16:14
2

Jordy Clasie krijgt er op het middenveld van Southampton een concurrent bij. Diverse Britse media melden woensdag dat The Saint op het punt staan zich te versteren met Oriol Romeu. 

De 23-jarige Romeu staat nu nog onder contract bij Chelsea. In 2011 maakte hij de overstap van FC Barcelona naar Londen, maar bij Chelsea is de controleur nooit doorgebroken. The Blues verhuurden hem de afgelopen twee seizoenen aan respectievelijk Valencia en VfB Stuttgart. In totaal speelde hij slechts 22 duels voor Chelsea.

Daar lijkt het dus ook bij te blijven, aangezien de rechtspoot woensdag medisch gekeurd wordt bij Southampton en binnen enkele dagen zijn krabbel zal zetten onder een meerjarig contract bij de formatie van manager Ronald Koeman. Op het middenveld van de Premier League-subtopper zal Romeu de concurrentie moeten aan gaan met Victor Wanyama, Steven Davis en de eerder genoemde Clasie. Die laatste kampt momenteel overigens met een blessure. Koeman verwacht dat de Nederlander op korte termijn weer inzetbaar is.