Duitse koploper blijft lust voor het oog, zuur Bayern-verlies voor Verhaegh

12-09-2015 17:22
1

Bayern München is zaterdagmiddag aan puntenverlies ontsnapt in de Bundesliga. FC Augsburg hield lang gelijke tred met de thuisclub, maar moest in de slotfase capituleren: 2-1.

Het had weinig gescheeld of de bezoekers uit Augsburg hadden voor een sensatie gezorgd. Alexander Esswein zette de ploeg van rechtsback Paul Verhaegh, die weer prima speelde, op slag van rust op voorsprong. In de tweede helft ging Bayern zonder de geblesseerde Arjen Robben hartstochtelijk op jacht naar gelijkmaker en die kwam er een kwartier voor tijd.

Robert Lewandowski leek met zijn treffer een punt veilig te stellen, niet wetende dat er nog meer aan zat te komen in München. In de slotminuten ging de bal op de stip en Thomas Müller benutte het buitenkansje: 2-1. Bayern deelt door de overwinning de koppositie met Borussia Dortmund.

BVB trakteerde Hannover 96 op een 2-4 nederlaag. Pierre-Emerick Aubameyang (tweemaal), Henrikh Mkhitaryan en Felipe (eigen doelpunt) scoorden voor Dortmund, Artur Sobiech deed dat tweemaal voor Hannover. De ploeg van trainer Thomas Tuchel was in de eerste vier duels van het seizoen al goed voor vijftien treffers.