'Fenerbahçe jaagt Van Persie weg met komst van WK-zondebok van Brazilië'

'Fenerbahçe jaagt Van Persie weg met komst van WK-zondebok van Brazilië'

16-11-2015 15:18
4

Robin van Persie lijkt opnieuw een stuk dichter bij een vertrek bij Fenerbahçe. De Turkse topclub schijnt zich in Brazilië te hebben gemeld voor een nieuwe aanvaller.

Het gaat volgens Takvim om Fred. Fluminense, de Braziliaanse werkgever van de spits, zou inmiddels een eerste bod uit Istanbul hebben ontvangen. Tussen vraag een aanbod zit echter nog wel een serieus gat. Fluminense wil minimaal zeven miljoen euro hebben, terwijl Fenerbahçe op dit moment niet verder wil gaan dan vijf miljoen.

De eventuele komst van Fred heeft gevolgen voor Van Persie. De 32-jarige Nederlander werd in de zomer gepresenteerd als grote aankoop van Fenerbahçe, maar zijn prestaties blijven ver achter bij de verwachtingen. In achttien optredens kwam de topscorer aller tijden van Oranje niet verder dan vijf doelpunten. Intussen zou FC Barcelona voor hem in de markt zijn.

De plek van Van Persie kan dus worden overgenomen door Fred. Hij was dit seizoen acht keer trefzeker in 22 wedstrijden voor Fluminense. Fred, die in Europa eerder uitkwam voor Olympique Lyon, was vorig jaar de eerste spits van Brazilië op het totaal mislukte WK in eigen land. Hij werd toen de nationale zondebok.