'Porto heeft Engelse, Turkse en Portugese concurrentie in strijd om oud-Ajacied'

'Porto heeft Engelse, Turkse en Portugese concurrentie in strijd om oud-Ajacied'

06-01-2016 21:48
5

De transfer van Hyun Jun Suk naar FC Porto is nog geen uitgemaakte zaak. De aanvaller staat volgens zijn club Vitoria Setubal ook in de belangstelling van buitenlandse clubs.

In Portugese media werd gemeld dat de transfer van Suk naar Porto zo goed als zeker is en dat de Portugese grootmacht anderhalf miljoen euro neerlegt voor de oud-aanvaller van Ajax. Fernando Oliveira, directeur van Setubal, bevestigt noch ontkent dat er sprake is van een akkoord. Wel benadrukt hij dat er meer interesse is.

"Er is interesse vanuit Engeland, Turkije en Portugal", meldt Oliveira aan O Jogo. "Suk is momenteel de beste aanvaller van de competitie. Momenteel is er geen enkele andere speler in Engeland met zijn kwaliteiten. Suk is sterk, slim met zijn hoofd en voeten en heeft nog enorm veel ruimte voor ontwikkeling. Maar er is nog helemaal niets rond."

De 24-jarige Suk maakte tot dusver negen doelpunten in de Portugese competitie en staat daarmee bovenaan in het topscorersklassement. In Nederland kwam Suk behalve voor Ajax ook uit voor FC Groningen.