United geeft Van Gaal weer adem na bekerzege en gelach over falende Memphis

22-02-2016 22:36
9

Manchester United heeft een zakelijke zege geboekt in het FA Cup-duel met Shrewsbury Town. De ploeg van manager Louis van Gaal, die zowel Memphis Depay als Daley Blind opstelde, kende weinig moeite en won met 0-3.

Chris Smalling opende na 37 minuten pas de score tegen Shrewsbury. Dat gebeurde enigszins gelukkig en nadat Memphis hoongelach over zich heen had gekregen. Eerst schoot hij een bal het stadion uit en niet veel later raakte hij bij een vrije trap hard het hoofd van Anthony Martial, omdat de Fransman in de weg stond.

Nog voor rust werd de score door United verdubbeld. Juan Mata zorgde middels een puntgave vrije trap voor de 0-2. Shrewsbury, dat zich vooral bezighield met het tegenhouden van United, knakte en kwam er niet meer bovenop. Ook in de tweede helft was de Engelse derdeklasser niet bij machte om de ploeg van Van Gaal pijn te doen.

Jesse Lingard zorgde na een uur voor de 0-3, na een vlijmscherpe counter van United. Shrewsbury kreeg in de slotfase nog een paar kansen op de eretreffer, maar onder meer Abu Ogogo mikte een zeer grote kans naast. United zegevierde daardoor met 0-3 en redde het vege lijf van Van Gaal, die nog steeds op de schopstoel zit. United bereikte door de zege de kwartfinales van de FA Cup, waarin West Ham United de tegenstander is.