Koeman beroofde Hasselbaink voor 'prikkie' van topspeler: Het geld gepakt

Koeman beroofde Hasselbaink voor 'prikkie' van topspeler: "Het geld gepakt"

23-02-2016 09:24
5

Jerrel Hasselbaink heeft het niet makkelijk als nieuwe manager van Queens Park Rangers. Hij boekte pas twee zeges in veertien wedstrijden. Tussendoor verloor Hasselbaink ook zijn beste speler Charlie Austin nog eens aan het Southampton van Ronald Koeman. Tony Fernandes, voorzitter van QPR, spreekt zijn steun uit.

"Jimmy is nieuw, maar ik houd van zijn enthousiasme. Hij weet wat hij wil en is oprecht. Hij is ook heel duidelijk. Ik hoop dat we het fundament hebben gelegd waar we van dromen en waar we lang, heel lang mee vooruit kunnen. We wilden dit seizoen graag terug naar de Premier League. Wie niet? Waarschijnlijk hebben we de boot gemist, dus hopelijk kunnen we op korte termijn weer aansluiten", aldus Fernandes, die hiermee reageert op de aanval uit de Engelse boulevardmedia op Hasselbaink.

De eigenaar gaat tegenover Sky Sports verder over Austin. "Een club waar hij heel graag naartoe wilde informeerde en deed een bod. Dus we hebben maar 'okay' gezegd. We hebben het geld gepakt. Het was niet de transfersom waarop we hoopten, maar we hebben wel wat gekregen", aldus Fernandes. Austin had een aflopend contract bij QPR, leverde vijf miljoen euro op en speelt nu onder de vleugels van Koeman bij Southampton. "We hebben ons beste gedaan om hem langer bij de club te houden. Hij had ons zeker aan een betere positie op de ranglijst kunnen helpen."