Toen ik weinig speelde reed ik ook altijd met een glimlach naar Ajax

"Toen ik weinig speelde reed ik ook altijd met een glimlach naar Ajax"

29-02-2016 17:52
2

Nick Viergever stond zondag tegen AZ wederom in de basis bij Ajax. De 26-jarige verdediger speelde tegen zijn vorige club zijn derde volledige wedstrijd op rij, mede door blessures van concurrenten uit de defensie.

"Het is fijn weer eens een serie wedstrijden te spelen. Ik kom in mijn ritme en voel dat ik fitter en fitter word", zegt Viergever in gesprek met NU.nl. "Toen ik weinig speelde reed ik ook altijd met een glimlach naar de club. Ik voelde als wissel ook de vreugde van het team, maar nu ik binnen de lijnen sta draag ik pas echt mijn steentje bij. Het goede gevoel is terug, hopelijk kan ik het seizoen zo afmaken."

Tegen AZ speelde Ajax prima. De Alkmaarders wisten hun zegereeks niet te vervolgen, ondanks een rode kaart voor Anwar El Ghazi. Viergever: "Die rode kaart maakte het lastiger, maar we zijn amper in de problemen gekomen. Met Ricardo van Rhijn als extra invaller gingen we met vijf man achterin spelen." Het blijkt een foefje dat tegenstanders van Ajax ook weleens gebruiken. "Nu pakte die tactiek goed uit voor ons."