'Redder' van Cambuur stelt zwaar teleur: Veertig, vijftig meter van het doel

'Redder' van Cambuur stelt zwaar teleur: "Veertig, vijftig meter van het doel"

23-03-2016 08:10
3

Kevin van Veen werd in januari door SC Cambuur binnengehaald als de man die in Leeuwarden voor doelpunten moest gaan zorgen. Bijna twee maanden later is de tussenbalans dramatisch voor de huurling van het Engelse Scunthorpe United: zeven wedstrijden, nul goals. 

De voormalig speler van FC Oss is inmiddels zijn basisplaats kwijtgeraakt bij hekkensluiter Cambuur. Waarom? "Ik heb geen idee. Hoewel, ik moet eerlijk zeggen dat ik de week voor de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade niet goed heb getraind. Ieder mens heeft soms een paar mindere dagen. Sinds mijn overgang mocht ik drie keer in de basis starten. Ik heb in die wedstrijden niet gescoord en vond mezelf ook niet overtuigend genoeg", vertelt Van Veen aan Voetbal International. 

De 24-jarige spits is behoorlijk gefrustreerd. "Ja, er zit zoveel meer in. Natuurlijk baal je dan. Ik denk dat ik nog veel harder moet werken. Ook spelen we degradatievoetbal. Dat is niet makkelijk. Soms spelen we met veertig, vijftig meter van het doel. Bij de meeste wedstrijden staan we met twee spitsen tegen vier verdedigers. Probeer dan maar eens het verschil te maken."