'Oncomfortabele' Tannane slaat terug naar Van Basten en De Telegraaf

'Oncomfortabele' Tannane slaat terug naar Van Basten en De Telegraaf

23-03-2016 22:24
26

Oussama Tannane heeft woensdag indirect gereageerd op de harde uithaal van Marco van Basten naar hem en Hakim Ziyech. Het duo verkoos een interlandcarrière bij Marokko boven het Nederlands elftal.

Tannane, die in winter Heracles Almelo voor het Franse Saint-Etienne verruilde, is met Marokko in voorbereiding op de dubbele confrontatie met Kaapverdië. "Het is heel mooi om hier te zijn", vertelt de aanvaller aan FRMF. "Ik hou al van Marokko sinds mijn kindertijd. Ik heb altijd gezegd: als ik een goede voetballer word, dan kies ik voor Marokko."

Daarmee spreekt hij de uitspraken van Van Basten en ook een claim van De Telegraaf tegen. Volgens de assistent-bondscoach is Tannane een 'domme jongen' en de krant meldde dat hij met 'hangende pootjes' weer zou hebben aangeklopt bij Oranje. De aanvaller betuigt woensdag echter zijn liefde aan Marokko.

"Niemand heeft me beïnvloed, het was mijn eigen keuze. Toen ik klein was keek ik altijd naar spelers als Chipo en Hadji. Ik hield toen al van het Marokkaanse voetbal. Ik heb me bij Oranje nooit comfortabel gevoeld", vervolgt Tannane, die een hoop Eredivisie-bekenden treft. "Iedereen is aardig tegen me, en ik kende Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech en Nordin Amrabat natuurlijk al."