'Heel vervelend' afscheid Luijckx: Aan voetballen zou ik niet meer toekomen

'Heel vervelend' afscheid Luijckx: "Aan voetballen zou ik niet meer toekomen"

27-03-2016 11:56
1

Kees Luijckx (30) staat sinds dit seizoen onder contract bij het Deense SønderjyskE. Het is voor de oud-speler van onder meer NAC Breda en Roda JC alweer zijn derde buitenlandse avontuur. Eerder speelde de rechtspoot voor Niki Volos (Griekenland) en het Hongaarse Videoton. 

SønderjyskE presteert dit seizoen verrassend goed. Met nog een derde van de competitie te gaan, staat de werkgever van Luijckx op de tweede plaats, achter koploper FC Kopenhagen. "Niemand had dit verwacht", vertelt de routinier aan Voetbal International. "Vorig seizoen eindigde SønderjyskE als vierde, maar daarvoor nooit hoger dan de zesde plaats. Lange tijd hield iedereen onze goede serie op geluk, omdat we vaak met klein verschil wonnen; intussen is die mening wat bijgesteld."

Zijn vertrek uit Hongarije was volgens Luijckx 'heel vervelend'. "De trainer en de technisch directeur werden al vroeg in het seizoen ontslagen. De nieuwe man haalde vier, vijf nieuwe buitenlanders. Maar vanwege een nieuwe buitenlandersregel moesten er ook vier vertrekken. Een paar dagen vóór de transferdeadline wilden ze mijn contract afkopen."

"Eerst boden ze aan zes maanden door te betalen, later twaalf. Dat laatste bleek de maximale duur, die ze in Hongarije wettelijk verplicht zijn te betalen bij het afkopen van spelers. Ik wilde niet vertrekken, maar ik kon geen kant op. Aan voetballen zou ik bij Videoton niet meer toekomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie