De Tien: revelaties in het huidige Premier League-seizoen

De Tien: revelaties in het huidige Premier League-seizoen

18-04-2016 10:10

In de Premier League zijn er dit seizoen spelers die zich stormachtig ontwikkeld hebben; spelers die debuteerden in de Engelse competitie óf die enorm zijn gegroeid. Vandaag in De Tien: de Premier League-revelaties van dit seizoen.

Dimitri Payet (West Ham United)
Dimitri Payet is bezig aan een uitstekend seizoen. De aanvallende middenvelder van West Ham United laat zien over een fantastische traptechniek te beschikken. Payet maakte tot op heden negen goals, waarvan twee vanuit vrije trappen. Hij gaf ook acht assists.

N'Golo Kanté (Leicester City)
N'Golo Kanté mag gerust één van de redenen achter het succes van Leicester City worden genoemd. De Franse middenvelder is niet alleen de motor van Leicester, maar ook de speler met de meeste onderscheppingen in de Premier League.

Jack Butland (Stoke City)
Jack Butland is één van de, zo niet dé beste doelman in de Premier League dit seizoen. De stopper van Stoke City is de eerste Premier League-doelman die de grens van honderd reddingen behaalde. Butland klopt steeds nadrukkelijker op de deur van het Engelse nationale elftal.

Virgil van Dijk (Southampton FC)
Virgil van Dijk is dit seizoen één van de beste verdedigers van de Premier League. De verdediger kwam in september 2015 over van Celtic en hoefde nauwelijks te wennen aan de Engelse competitie. De Nederlander wint gemiddeld vijf luchtduels per wedstrijd, meer dan welke andere Premier League-verdediger dan ook.

Marcus Rashford (Manchester United)
Louis van Gaal geeft dit seizoen de jeugd de kans bij Manchester United. Zo ook Marcus Rashford. De Engelse spits laat met vier goals in zeven optredens in de Premier League zien waarom Van Gaal hem heeft laten debuteren. Opvallend feitje: tot nu toe wint United altijd als Rashford trefzeker is. 

Hector Bellerin (Arsenal)
De vliegensvlugge rechtsachter van Arsenal maakt een stormachtige ontwikkeling door en zet dit seizoen week in week uit goede prestaties neer. Bellerin knokte zich aan het einde van afgelopen jaargang in de basis ten koste van Mathieu Debuchy en staat momenteel bovenaan de pikorde als rechtsback.

Dele Alli (Tottenham Hotspur)
Dele Alli speelde afgelopen seizoen nog bij MK Dons in de League One, het derde niveau van Engeland. De jonge middenvelder is dit seizoen één van de vaste krachten bij Tottenham Hotspur en schreef tot dusver al acht doelpunten en negen assists op zijn naam.

Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur)
Toby Alderweireld is één van de spelers die verantwoordelijk is voor het goede seizoen van Tottenham Hotspur. De Belgische mandekker staat er wekelijks in en is nauwelijks op een fout te betrappen. Daarnaast maakte Alderweireld dit seizoen een aantal belangrijke doelpunten.

Jamie Vardy (Leicester City)
Jamie Vardy en Leicester vochten afgelopen jaargang nog tegen degradatie. Dit seizoen zijn de goalgetter en The Foxes dé revelaties van het seizoen. Vardy is niet alleen de huidige topscorer, maar wist in 2015 ook in twaalf achtereenvolgende wedstrijden het net te vinden. Daarmee verbrak hij een record van Ruud van Nistelrooy. 

Riyad Mahrez (Leicester City)
Riyad Mahrez scoorde dit seizoen zestien keer en gaf elf assists, waarmee hij in een illuster rijtje komt. Er zijn in de geschiedenis van de Premier League maar zes spelers geweest die zestien doelpunten of meer maakten en niet in de spits speelden. Mahrez lijkt dan ook op weg om de PFA Speler van het Jaar-award te winnen.