Dag om nooit te vergeten voor Feyenoord-debutant: 'Had wat spanning'

Dag om nooit te vergeten voor Feyenoord-debutant: 'Had wat spanning'

01-05-2016 23:41

Voor Feyenoord stond er zondag bij Willem II (0-1) weinig meer op het spel, maar voor Nigel Robertha werd het een dag om nooit meer te vergeten. De achttienjarige aanvaller speelt normaliter zijn wedstrijden in de A1, maar maakte in Tilburg zijn competitiedebuut.

Na zeventig minuten mocht Robertha invallen voor Anass Achahbar. Zaterdag hoorde de aanvaller dat hij tot de wedstrijdselectie behoorde. "Ik mocht al de hele week meetrainen met de grote jongens", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik wist wel een beetje hoe het ging, want ik mocht eerder tegen Sparta een helft meedoen. Ik had wel wat spanning. Het is ook heel anders dan in de A1 of bij de beloften."

Robertha moest even aanpoten, zo geeft hij onomwonden toe. "Het was een zware wedstrijd. En voor mij heel bijzonder. Niet te beschrijven allemaal dat ik nu mijn debuut mocht maken bij de grote jongens", glundert de speler, die in de A1 op meerdere posities speelt. "Daarin speelde ik niet alleen in de spits. Daardoor heb ik in de A1 in totaal maar acht doelpunten gemaakt."