Merkwaardig gerucht in Spanje: 'Denswil op lijstje van zoekend Barcelona'

Merkwaardig gerucht in Spanje: 'Denswil op lijstje van zoekend Barcelona'

01-06-2016 11:28
11

Een opmerkelijk bericht, woensdagochtend in de Spaanse pers. Stefano Denswil zou op het lijstje met potentiële nieuwe verdedigers staan bij FC Barcelona.


De verdediging van kampioen Club Brugge stond afgelopen seizoen als een huis, met Denswil als belangrijke pijler. De verdediger is nu in beeld bij Barcelona, meldt Sport. De Catalaanse krant claimt over een door Barça opgestelde lijst te beschikken met mogelijke nieuwe verdedigers.

Naast Denswil gaat het om erkende topspelers Thiago Silva, Marquinhos (beiden Paris Saint-Germain), Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) en John Stones (Everton). Ook de aanstormende talenten Eric Bailly (Villarreal), Mauricio Lemos (Las Palmas) en Samuel Umtiti (Olympique Lyon) staan erop. Daley Blind lijkt niet in aanmerking te komen voor de positie van centrale verdediger.

Heel waarschijnlijk is een naderende transfer van Denswil naar Barcelona hoe dan ook niet. Hij kwam begin 2015 over van Ajax, waar hij niet kon rekenen op een basisplaats. Tot op heden werd hij nooit geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Lees ook: Bind en Denswil niet enige Nederlanders op lijstjes Barcelona