Barcelona maakt gebruik van optie en heeft eerste zomeraanwinst te pakken

Barcelona maakt gebruik van optie en heeft eerste zomeraanwinst te pakken

Gepubliceerd: zondag 5 juni 2016 om 20:36zo 05-06-2016 om 20:36

FC Barcelona heeft zich verzekerd van zijn eerste zomeraankoop. Denis Suárez keert terug bij de Catalaanse grootmacht en komt over van Villarreal, zo meldt de club. 

Suárez is momenteel eigendom van Villarreal, maar Barcelona heeft het recht om de middenvelder terug te kopen en zal daar gebruik van maken. Suárez vertrok twee jaar geleden uit Catalonië omdat hij geen uitzicht had op speeltijd. Bij Villarreal is de nog altijd slechts 22 jaar oude Spanjaard inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers.

Suárez arriveerde in 2013 in Barcelona, dat hem overnam van Manchester City. Vervolgens vertrok de middenvelder op huurbasis naar Sevilla. Barcelona besloot uiteindelijk om hem te verkopen aan Villarreal, maar liet wel een optie vastleggen waardoor het Suárez terug kon kopen. Dat blijkt nu een verstandige zet te zijn geweest.

Barcelona was al een tijdje op zoek naar extra aanvallende inbreng en heeft met Suárez nu een speler in huis die op de flanken uit de voeten kan, maar ook op het middenveld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws