Update: Pogba smoort Franse EK-rel: Gewoon mijn gebruikelijke dansje

Update: Pogba smoort Franse EK-rel: "Gewoon mijn gebruikelijke dansje"

16-06-2016 22:31
7

De eerste serieuze EK-rel in het kamp van Frankrijk is geboren. Hoofdrolspeler is Paul Pogba, die woensdagavond na het belangrijke doelpunt van Antoine Griezmann tegen Albanië een obsceen gebaar naar de kant maakte.

Na de goal van Griezmann in de negentigste minuut rende Pogba naar zijn medespelers, die zich bij de hoekvlag hadden verzameld. Op weg daarheen sloeg hij met zijn hand op de binnenkant van zijn linkerelleboog, waarna hij wild zijn onderarm in de lucht stak en iets schreeuwde richting de dug-out of tribune.

In Frankrijk wordt het gebaar opgevat als een 'fuck you'. Op wie Pogba het gemunt had, is nog niet duidelijk. Bondscoach Didier Deschamps, journalisten op de perstribune of supporters worden genoemd. Feit is dat de grote ster van het Franse voetbal voor de tweede keer dit EK in opspraak is geraakt.

Naar aanleiding van de rel moest zelfs staatssecretaris Thierry Braillar vragen over Pogba beantwoorden. "Ik heb niets gezien, dus voor ik een mening heb, moet ik de beelden bekijken", zei hij. Pogba werd in de eerste groepswedstrijd tegen Roemenië (2-1) gewisseld en begon tegen Albanië op de bank. Hij gaf overigens de pass die de 2-0 van Dimitri Payet inleidde.

Update 22.31: Paul Pogba ontkent een obsceen gebaar te hebben gemaakt richting de Franse bank of tribune. "Als ik blij ben maak ik grote gebaren. Dat doe ik altijd", vertelt de Franse ster aan RMC. "Ik wil eerlijk en duidelijk laten weten dat mijn gebaren verkeerd geïnterpreteerd zijn. Ik heb niemand willen schofferen. Het was gewoon mijn gebruikelijke dansje, met armen en vuisten."