Polen vervloekt Milik na teleurstellende burenruzie tegen Duitsland

Polen vervloekt Milik na teleurstellende burenruzie tegen Duitsland

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2016 om 22:49do 16-06-2016 om 22:49

De beladen EK-wedstrijd tussen Duitsland en Polen heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd: 0-0. Arek Milik zal nog wel een paar slapeloze nachten overhouden aan de doelpuntloze clash, die onder leiding stond van de foutloze Björn Kuipers.

Het affiche was schitterend in het Stade de France in Saint-Denis, maar de verwachtingen werden in zowel de eerste als tweede helft ingehaald door de realiteit. Duitsland en Polen hielden elkaar negentig minuten lang in een houdgreep, waardoor de tweede groepswedstrijd eindigde zoals die begon.

Eén man had daar wellicht verandering in kunnen brengen. Arek Milik kreeg amper een minuut na rust een droomkans op de 1-0, maar vergat zijn hoofd goed tegen de bal te zetten. Even later was ook een tweede kans niet besteed aan de Ajax-spits, die aan Robert Lewandowski wederom een goede bliksemafleider had: hij maaide onbeholpen over de bal.

Aan de andere kant viel één échte kans te noteren voor Duitsland. Mario Götze, die in de slotfase werd afgelost door Mario Gomez, schoot recht in de handen van invaldoelman Lukasz Fabianski. Door de puntendeling staan Polen en Duitsland na twee groepsduels op vier punten. Noord-Ierland, dat eerder op de donderdag won van het puntloze Oekraïne (2-0), volgt met drie punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws