Update: 'Willem II-target laat contract ontbinden: Engelse transfer in de maak'

Update: 'Willem II-target laat contract ontbinden: Engelse transfer in de maak'

14-07-2016 18:51
1

Willem II kan de komst van Chuks Aneke naar Tilburg vergeten. De 23-jarige middenvelder van het Belgische Zulte Waregem, afkomstig uit de jeugdopleiding van Arsenal, aast op een terugkeer naar Engeland.

Volgens het Brabants Dagblad heeft Willem II belangstelling getoond. De Tricolores hebben behoorlijk wat middenvelders, maar weten niet hoe lang Anouar Kali uit de roulatie is met zijn dijbeenblessure.

Aneke is bij Zulte Waregem dankzij een blessure op een zijspoor beland. Hoewel de Engelsman weer hersteld is, ligt zijn toekomst niet bij Zulte. De Belgen zouden mee willen werken aan transfer van de verdedigende middenvelder, die een verbintenis heeft tot medio 2017.

Willem II probeerde tevergeefs te profiteren. De voormalige jeugdinternational heeft zijn zinnen gezet op een avontuur in zijn vaderland. In Engeland speelde hij één duel voor Arsenal, en speelde verder voor Stevenage, Preston North End en Crewe Alexandra.

Update 14/7 18.51: Belgische media melden donderdag dat Aneke zijn contract met Zulte-Waregem per direct heeft laten ontbinden. Willem II hoeft echter niet te rekenen op zijn komst. De middenvelder schijnt met MK Dons, een club op het derde niveau van Engeland, al akkoord te zijn over een meerjarige verbintenis.