Update: 'Belangstelling uit Frankrijk, Spanje en Engeland voor woeste Limbombe'

Update: 'Belangstelling uit Frankrijk, Spanje en Engeland voor woeste Limbombe'

18-07-2016 22:42
6

De situatie rond Anthony Limbombe laat NEC-trainer Peter Hyballa koud. De coach laat weten alleen te willen werken met de spelers die nu voor hem beschikbaar zijn.

"Er wordt gezocht naar een oplossing. De clubleiding is daarover in het gesprek met het kamp-Limbombe. Zelf houd ik me er niet mee bezig. Spelers die ik niet tot mijn beschikking heb, interesseren mij niet", zegt Hyballa in gesprek met De Telegraaf.

Limbombe verliet afgelopen vrijdag zonder toestemming het trainingskamp van NEC na een gesprek over zijn toekomst en kreeg vervolgens schriftelijk van de club te horen zich maandag om 09.00 uur te moeten melden. Dat deed de Belgische aanvaller niet, waardoor NEC nu de opties onderzoekt om Limbombe te straffen voor werkweigering. De club heeft al een akkoord met Toulouse over de transfer van de vleugelspeler, maar Limbombe wil daar zelf niet heen. Hij heeft zijn zinnen op een transfer naar Club Brugge gezet.

Update 22.42: Voetbal International meldt maandagavond dat dat naast Toulouse ook het Spaanse Granada en het Britse Leeds United bereid zijn om meer te betalen voor Limbombe dan Brugge. De Belgische topclub wil niet verder gaan dan 1,7 miljoen euro. NEC vindt dat bedrag niet toereikend. Het Limbombe-kamp is woest; de speler in kwestie heeft al enkele dagen niets van zich laten horen. Zijn salaris is voorlopig stopgezet.