Update: 'Van Duinen door verwaterd contact niet op weg naar Eredivisie'

Update: 'Van Duinen door verwaterd contact niet op weg naar Eredivisie'

26-07-2016 12:26
10

NEC heeft een oogje op Mike van Duinen. Omroep Gelderland meldt dat maandagavond. De Nederlandse spits staat momenteel onder contract bij Fortuna Düsseldorf. Afgelopen halfjaar werd hij gehuurd door Roda JC. 

In de winterstop van de jaargang 2015/16 had NEC ook al belangstelling voor de 24-jarige Van Duinen. Roda ging toen echter aan de haal met de oud-speler van ADO Den Haag. Van Duinen keerde deze zomer terug naar de formatie uit de 2.Bundesliga, maar ook dit seizoen lijkt het erop dat hij niet veel aan spelen gaat toekomen in Düsseldorf. De formatie uit Nijmegen zou hem graag op huurbasis willen inlijven. 

NEC is naarstig op zoek naar een nieuwe spits. Topscorer Christian Santos wandelde deze zomer transfervrij de deur uit en Mihai Roman, een jaar geleden aangetrokken, voldoet vooralsnog niet aan de verwachtingen. De Roemeen zou volgens Omroep Gelderland zelfs te koop zijn gezet door NEC. Onder meer het Poolse Legia Warschau informeerde vorige maand naar de beschikbaarheid van Roman.

Update 26/7 12.26: Mike van Duinen is niet op weg naar NEC. "Het laatste contact is van meer dan een jaar geleden. Het afgelopen jaar hebben we geen contact gehad. Mike heeft gewoon een doorlopend contract", aldus Frank Schouten, de zaakwaarnemer van spits van Fortuna Düsseldorf, tegen ForzaNEC. De Nijmegenaren zijn wel op zoek naar een nieuwe spits.