Kappelhof hier nog in dienst van FC Groningen

Ik kom uit Amsterdam, dus het is een droom dat je dan voor Ajax mag spelen

"Ik kom uit Amsterdam, dus het is een droom dat je dan voor Ajax mag spelen"

07-08-2016 07:22
5

Johan Kappelhof blinkt dit seizoen uit bij Chicago Fire. De voormalig jeugdspeler van Ajax vertelt in gesprek met CSN Chicago dat hij veel te danken heeft aan de Amsterdamse club, waar hij als zesjarige jongen in de jeugdopleiding terechtkwam.

"Ik kom uit Amsterdam, dus het is een droom dat je dan voor Ajax mag spelen. Ik ben heel erg blij dat ik daar heb mogen spelen, Ajax beschikt over een zeer goede jeugdopleiding", aldus Kappelhof, die dertien jaar lang op De Toekomst rondliep. "Alle trainers bij Ajax zijn professional geweest. Zij kijken naar je en bepalen of je het beste een verdediger, middenvelder of aanvaller kan zijn."

Kappelhof kan als verdediger en controleur op het middenveld uit de voeten. Hij speelt in Chicago als centrumverdediger. "Ik houd ervan om de bal te hebben, de opbouw begint achterin. Meestal moet je als centrale verdediger veel passes versturen en ik houd daar wel van." Wat hij van zijn eigen prestaties vindt? "Ik ben blij, maar het kan altijd beter. Ik kan nog veel beter. En dat geldt ook voor het team."