Update: 'Braafheid laat ultimatum verstrijken; FC Utrecht kijkt verder'

Update: 'Braafheid laat ultimatum verstrijken; FC Utrecht kijkt verder'

11-08-2016 20:30
18

Bij FC Utrecht zetten ze alles op alles om Edson Braafheid te contracteren. Maar als het de Domstedelingen niet lukt, wordt er overgeschakeld naar Menno Koch van PSV. Met dat nieuws komt het Algemeen Dagblad.

Ook Xandro Schenk van Go Ahead Eagles wordt genoemd. Braafheid heeft een aanbieding van de club uit de Domstad ontvangen, maar is er naar verluidt nog niet helemaal uit of hij hier op in moet gaan. Utrecht wil niets aan het toeval over laten en heeft met Koch en Schenk alternatieven voor als Braafheid besluit niet te komen.

Het is niet bekend of Utrecht Koch wil kopen of slechts wil huren. Bij PSV hebben ze aangegeven dat de verdediger (nogmaals) verhuurd mag worden. Eerder werd Koch tijdelijk uitgeleend aan NAC Breda. Het afgelopen seizoen was hij actief voor Jong PSV. Koch lijkt weinig kans te maken op speelminuten in het eerste elftal, waardoor een verhuur volgens PSV de beste optie is.

Update 20.30 uur: Edson Braafheid gaat niet in zee met FC Utrecht. De 33-jarige voormalig Oranje-international had een aanbieding op zak, maar hij heeft het ultimatum laten verstrijken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De linksback trainde enkele weken mee bij Utrecht, dat nu Xandro Schenk en Menno Koch op het oog heeft. De club van trainer Erik ten Hag zoekt defensieve versterking na het vertrek van Timo Letschert. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.