Ik hield het niet vol. Ik verdiende goed, maar miste een stuk professionaliteit

"Ik hield het niet vol. Ik verdiende goed, maar miste een stuk professionaliteit"

13-09-2016 15:16
4

31 jaar oud, negen clubs. Het zijn de statistieken van Ernestas Setkus, die sinds de zomer onder de lat staat bij ADO Den Haag. Hij legt op de website van zijn nieuwe club uit hoe dat komt.

"Ik besef dat het veel clubs zijn", beaamt de international van Litouwen. "Maar er waren altijd wel duidelijke redenen voor mij waarom ik het niet lang volhield bij een club. Zo speelde ik vorig jaar bij Sivasspor bijna elke wedstrijd en dat in de hoogste Turkse divisie. Ik verdiende goed, maar miste een stuk professionaliteit."

"Spelers in Turkije kunnen over het algemeen technisch goed voetballen. Alleen qua mentaliteit schort er het nodige aan. Dat vond ik lastig om mee om te gaan. Daarom wilde ik vertrekken."

Setkus, die voor twee jaar tekende in Den Haag, hoopt dat hem een langer leven beschoren is bij ADO. "Mij gaat het niet om geld. Ik wil me lekker voelen bij een club. En dat doe ik ook. We zijn goed begonnen aan de competitie, maar moeten niet gaan zweven. Met Zeljko Petrovic als trainer komt dat wel goed. Bij hem is er ruimte voor een geintje, maar hij kan ook streng zijn. Het is wel een droom voor me om ooit in Europa met ADO Den Haag te spelen."